Навігація
Зараз на сайті
Гостей: 1

Користувачів: 0

Всього користувачів: 17
Новий користувач: amaksimova
Останні статті
Моделювання врожайності ярого ячменю в україни ...
Семенова І.Г. Просторово-часовий розподіл посух...
Преимущества и недостатки компрессора с прямым ...
3). Моделювання продуктивності соняшнику в умов...
2). Вплив змін клімату на агрокліматичні умови ...
Останні завантаження
Приклад розрахунку т...
Куртенер Д. А. Усков...
Підказки на деякі за...
Презентация на тему ...
Підручник "Мікроклім...
Останнi огляди:
ХолодМастер - ремонт...
Прицепные культивато...
Спандбонд или агрово...
История футбольной э...
На карпа с хорошими ...
Не дадим съесть урож...
Can you buy likes fo...
Наш сад
Структура статей
Усі статті » 15) Агрометеорологічні розрахунки
Статті: 15) Агрометеорологічні розрахунки
Фенологічні прогнози: Прогноз настання фаз розвитку озимих культур (жито, пшениця).

Темпи розвитку сільськогосподарських культур тісно пов’язані з погодними умовами місцевості, де вони вирощуються.


Фенологічні прогнози: Прогнози фаз розвитку пізніх ярих культур.

Пізні ярі культури (просо, гречка, кукурудза, рис, овочеві) це теплолюбні  культури. Нестача
тепла призводить до того, що культури не визрівають.


Фенологічні прогнози: Методи прогнозів фаз розвитку овочевих культур.

В основу методів прогнозу основних фаз розвитку овочевих культур покладено врахування впливу температури повітря на темпи розвитку культур шляхом підсумовування ефективної температури повітря вище біологічного 0.


Фенологічні прогнози: Методи прогнозів фаз розвитку плодових культур.

За початок розвитку плодових культур вважається перехід середньої за добу температури повітря через 5ºС. Однією з основних фаз у розвитку плодових культур є цвітіння. Від умов погоди в цей період залежить родючість плодових.


Фенологічні прогнози: Методи прогнозів фаз розвитку плодових культур.Методи прогнозів строків цвітіння сіяних та лугових трав.

Визначення строків цвітіння трав має велике виробниче значення, так як в період цвітіння починається збирання трав на сіно. Трави – конюшина, люцерна, еспарцет на початку цвітіння; тимофіївка, лисохвіст
та інші –на початку колосіння дають найбільш цінне за харчовими якостями сіно.


Морфофізична характеристика стану озимих культур восени

Озимі культури (пшениця, жито, ячмінь) – однолітні рослини, зростання яких відбувається впродовж двох циклів, що відмежовані між собою досить тривалим відрізком часу (від 3 до 7 місяців) примусового спокою, який обумовлюється несприятливими умовами зимівлі.


Оцінка агрометеорологічних умов вирощування льону по міжфазних періодах.

Дослідженнями Л.В. Комоцької встановлено, що дружна поява сходів льону тісно пов’язана з тривалістю періоду сівба – сходи. Збільшення тривалості періоду за рахунок несприятливих агрометеорологічних умов зменшує схожість насіння льону, інколи у два рази в порівнянні з кількістю висіяного повноцінного посівного матеріалу. Внаслідок цього гущина посіву значно зменшується, а це, в свою чергу, призводить до зменшення врожаю та погіршення його якості навіть при умовах подальших сприятливих умов вирощування.


Основи агрометеорологічного забезпечення та обслуговування сільськогосподарського виробництва

Перш, ніж розглядати основи агрометеорології та агрометеорологічного забезпечення, його види та форми, розглянемо загально вживані терміни та їх визначення.


Основні завдання та призначення агрометеорологічного забезпечення

Агрометеорологічне забезпечення землеробства здійснюють за програмою, яка визначає види, форми, регулярність, періодичність надання агрометеорологічної інформації, перелік споживачів тощо. Воно започатковано в Україні після прийняття Раднаркомом УРСР у 1921 р. Декрету про організацію Української гідрометеорологічної служби.


Зміст агрометеорологічного забезпечення

У сучасних умовах багато галузей економіки потребують прогнозів погоди або інших видів гідрометеорологічної інформації, які є важливим інформаційним фактором їх розвитку. Розвиток більшості галузей економіки потребує детального врахування кліматичних ресурсів. Сільське господарство, як один із основних секторів економіки України, потребує якісного агрометеорологічного забезпечення. 


Організації гідрометеорологічної служби, залучені до агрометеорологічного забезпечення та обслуговування

Агрометеорологічне забезпечення на території України здійснюють оперативно-виробничі організації гідрометеорологічної служби, Український гідрометеорологічний центр (УкрГМЦ), гідрометеорологічний центр Чорного та Азовського морів (ГМЦ ЧАМ), обласні центри з гідрометеорології (ЦГМ), окремі гідрометеорологічні обсерваторії (ГМО), метеорологічні, гідрологічні та агрометеорологічні станції. 


Стандартне та спеціалізоване агрометеорологічне забезпечення

У своїй діяльності з питань спеціалізованого гідрометеорологічного забезпечення та обслуговування організації гідрометеорологічної служби керуються чинним законодавством - Законом України "Про гідрометеорологічну діяльність", постановами, розпорядженнями Кабінету Міністрів


Збирання, опрацювання та узагальнення даних спостережень

Гідрометеорологічну й агрометеорологічну інформації поділяють на первинну, вторинну (перетворену), консультативну та прогностичну.


Оперативно-прогностична та режимно-довідкова інформація

Вихідними матеріалами для підготовки різних видів оперативної інформації і прогнозів є дані безпосередніх стандартних спостережень, що проводять на мережі станцій і постів. Крім цього, використовують встановлені закономірності і взаємозв"язки процесів росту і розвитку сільськогосподарських культур залежно від стану метеорологічних умов.


Принципи та методи підготовки агрометеорологічної інформації та продукції

Основними формами агрометеорологічної продукції є: бюлетені, огляди, доповіді, рекомендації, оперативні інформації, довідки, довідники, посібники, монографії, атласи тощо.

Агрометеорологічну продукцію, залежно від використаної інформації, розподіляють на оперативну та режимно-довідкову.


Методи прогнозів запасів продуктивної вологи на початок вегетаційного періоду

Волога є одним із факторів життя рослин, який нічим замінити не можливо. Використовуючи велику кількість води із тканин на транспірацію, рослини повинні постійно поповнювати ці витрати. Надходження води в тканини рослин відбувається через коріння.

Перекладач
Ми в соціальних мережах:
Лічильники:
Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru