Навігація
Зараз на сайті
Гостей: 2

Користувачів: 0

Всього користувачів: 30
Новий користувач: sanchopex
Останні статті
Высадка рассады томатов в открытый грунт
Оцінювання тісноти кореляційної залежності між ...
Процедура обчислень при перевірці статестичних ...
Вредители и болезни кукурузы.
Вредители и болезни ячменя и других колосовых з...
Останні завантаження
Приклад розрахунку т...
Куртенер Д. А. Усков...
Підказки на деякі за...
Презентация на тему ...
Підручник "Мікроклім...
Останнi огляди:
Капельный полив в те...
Экстрим в городе
Очистка зерна
Высококачественная г...
Уголок от "Металлург...
Компания TPG - отдых...
Как выбрать одежду д...
Наш сад
Структура статей
Усі статті » 2) Рекомендації гідрометеорологічним станціям та постам (випуск 11, частина 2). » 5.10 Фази розвитку городніх та баштанних культур та їх ознаки
5.10 Фази розвитку городніх та баштанних культур та їх ознаки
5.10.1 Огірок, кабачок, томат, перець, баклажан, гарбуз, кавун, диня, патисон

Сходи. Ознакою перших сходів є появлення перших сім’ядолей над поверхнею ґрунту в окремих частинах ділянки (у дводольних рослин) чи розгортання перших листочків в одиничних рослин. Масові сходи – те ж саме, але на більшій частині ділянки.
1-й справжній лист. Розгортання 1-го справжнього листа.
3-й справжній лист. Розгортання 3-го справжнього листа.
Появлення бокових пагонів. Початок росту перших бокових пагонів з пазух листя.
Утворення бутонів (суцвіть). Появлення у пазухах листя зачатків перших бутонів (суцвіть).
Цвітіння. Розкриття перших квітів. Після масового цвітіння всіх культур, крім огірка, спостереження проводять двічі на декаду, потім – через день.
Дозрівання. Перші плоди досягли зрілого стану. Якщо плоди збирають до достигання, то дату достигання не вказують, а відзначають тільки дату збору плодів. Це перш за все стосується таких культур, як огірок, кабачок, патисон. Ознакою достигання гарбуза, дині та кавуна є підсихання плодоніжки.
У томатів відзначають три види стиглості зелену, бланжеву та повну. Зелена стиглість – плоди на гроні першого порядку досягли нормального, властивого даному сорту розміру, колір плодів зеленувато-білий. Бланжева стиглість – перші плоди придбали жовтувато-буре забарвлення, при дозріванні не лишають своїх смакових якостей, їх можна транспортувати. Повна (біологічна стиглість) - плоди мають властивий даному сорту колір, їх можна безпосередньо їсти.
Після першого збирання плодів будь-якого виду стиглості спостереження за достиганням припиняють.

5.10.2 Капуста

У капусти на початку розвитку спостерігаються ті ж самі фази, що і у кабачків, огірків та інших культур; сходи, утворення 1-го та 3-го справжніх листків (ознаки цих фаз див. вище).
Завивання голівки визначається по утворенню навколо точки росту голівки з щільно завитого листя, у кольорової капусти – по утворенню світло-жовтого суцвіття.
Технічна стиглість. У ранніх сортів капусти голівки, що сформувалися, стали щільними, у пізніх – покривне листя побіліло. У кольорової капусти технічну стиглість не відзначають.




Коментарі
Коментарі відсутні
Додати коментар
Щоб отримати можливість додавання коментарів, будь ласка, спочатку авторизуйтесь на сайті через власний обліковий запис.
Перекладач
Ми в соціальних мережах:
Лічильники:
Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru